Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Vzpoura úrazům s Jarmilou a Zbyňkem potřetí (2.stupeň)

10.04.2017 20:56

V pondělí 10.4. naši školu navštívili dva obyčejní, usměvaví lidé – Jarmila a Zbyněk. Byli sympatičtí, sportovně založení, lišili se od nás jen v jedné věci – jsou již několik let připoutáni na invalidní vozík…

         A právě s tím, jak ke svému úrazu přišli a jaká rizika nás mohou ohrožovat, nás seznámili v rámci  projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny VZPoura úrazům, který je zaměřený na prevenci úrazů u dětí a mladistvých. Žáci 2. stupně slyšeli velmi poutavé povídání o hrozbách, s nimiž se mohou během svého života setkat. Ambasadoři hovořili o svém úrazu a o životě s následným postižením. Mluvili o tom, jak se se svým zraněním museli smířit, ukázali nám, jaké sporty provozují, odkryli své plány do budoucnosti, dokonce našim žákům zapůjčili invalidní vozík a zájemci si mohli vyzkoušet, jak se cítí člověk na něj připoutaný.

         Čas strávený s těmito osobnostmi byl velmi zajímavý a inspirativní. Všichni jsme si uvědomili, že skončit na invalidním vozíku může kdokoliv z nás, že je potřeba pečovat o své zdraví a zbytečně s ním nehazardovat.