Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Výměnný pobyt Valencie pokračování (očima dětí)

11.11.2022 23:43

9.11. - středa

 

Dneska naše dobrodružství pokračovalo po památkách města. Naše první zastávka mířila do radnice, kde jsme viděli mnoho zajímavých místností. Potom jsme si trošku zacvičili a vylezli jsme na věž Michael, která měla 201 schodů a poté jsme se podívali do dalších různých památek a pomalu směřovali domů a měli volný program.

 

Anežka a Kája

 

10.11. - čtvrtek

 

Dnes ráno jsme si vyzkoušeli snad všechnu městskou dopravu (autobus, metro i tramvaj). Dále jsme dojeli do přístavu, kde jsme následně nasedli na loď a měli cca hodinovou projížďku. Ovšem na lodi byly vlny tak obrovské, že připomínaly matějskou. Následovalo setkání s mořem a oběd na pláži. Poté jsme se jen odebrali do rodin, načež každá z rodin nebo po skupinkách měla jiný program, ale většina se večer sešla v jump parku. 

 

Bára a Kačka

 

11.11. - pátek

 

V pátek 11. listopadu jsme podle programu měli jet do muzea Prince Filipa/Felipeho. Cestou do muzea nás stihl velký liják, a měli jsme štěstí že jsme jeli autobusem. Hned jak jsme vystoupili z autobusu jsme poznali, jaká je to budova. Je to opravdu architektonické umění. Uvnitř mělo muzeum tři patra. První zaměřené na zvuk, druhé na samotného prince Filipa a jeho úspěchy a v tom třetím jsme se dozvěděli skoro všechno o vesmíru. V muzeu jsme taky absolvovali science workshop se jménem SOS EARTH. Na zpáteční cestě domů jsme se zastavili v obchodním centru Saler, kde jsme si dali rozchod a šli jsme se naobědvat, koupit suvenýry rodičům a sourozencům nebo i sami sobě. Tento den byl opravdu zajímavý a hlavně naučný.

 

Bruno a Lukáš

 

12.11. - sobota

 

Dnes jsme měli sraz v 9:00 u školy. 

Odtud jsme všichni společně odešli na zastávku autobusu a odjeli do centra. Pešky jsme poté přišli do Oceánografie. Zde jsme navštívili vnitřní pavilony s medúzami, viděli jsme i chobotnici nebo dokonce mořské koníky. Dále jsme se byli podívat do pavilonu s tučňáky a poté nás čekala show delfínů, kterou jsme si všichni velmi užili.

Následovala poslední prohlídka - žraloků. Dále jsme dostali na hodinu  volno a to bylo z dnešního školou naplánovaného programu vše. Zbytek dne jsme byli se svými host rodinami.

 

Julča