Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Videokonference páté třídy se španělskými spolužáky

14.12.2021 17:36

Dnes absolvovali žáci pátých tříd, skupina pana učitele Štancla, v rámci projektu "Art It Out" videokonferenci se stejně starými žáky ze školy ve španělské Cuence. Naši i španělští žáci měli připraveno vždy několik vět o vánočních tradicích a zvycích. 

Ukázalo se, jak obtížné je pro naše žáky, a předpokládám i pro žáky španělské školy, porozumět textu, když jej říká někdo, na jehož způsob mluvení nejsme úplně zvyklí. My jsme to měli navíc komplikováno tím, že španělské děti mluvily na mikrofon v rouškách, a tak jim bylo ještě hůře rozumět. Chytali jsme tedy spíš jednotlivá slovíčka než celý obsah textu.

Na závěr nám španělské děti zazpívaly jednu jejich koledu, kterou doprovodily hrou na různé, většinou rytmické hudební nástroje. I my jsme hodinu zakončili koledou, vybrali jsme si oblíbenou Nesem vám noviny. 

Dopad hodiny byl spíše motivační. Ukázalo se totiž, že se ještě v anglickém jazyce musíme mnohému naučit, abychom se v Evropě domluvili. Čeština, i když je krásná, nám k tomu stačit nebude.