Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

STEM Erasmus+, Španělsko - Salt

26.03.2024 16:53

STEM Erasmus+ (Španělsko Salt)

Pondělí: Ráno nám španělští studenti udělali prohlídku školy a poté jsme si s nimi zahráli nějaké hry abychom se lépe poznali, také jsme si vyslechli prezentaci o projektu Blue Float Energy a ve skupinách o projektu diskutovali. Odpoledne nám jejich učitelka vysvětlila program celého týdne a rozdělila nám úkoly kvůli páteční závěrečné prezentaci.

Odpoledne jsme každý trávil jinak ale většina z nás se šla podívat na západ slunce a poté se najíst do nedalekého obchodu.


Úterý: Ráno jsme jeli minibusem kolem pěkných hor. Dorazili jsme do krásného města, odkud jsme šli pěšky kolem moře až do ruin starého města, kde jsme od studentů latiny dostali o tomto městě přednášku. Poté jsme šli na písečnou pláž kde jsme měli rozchod a moc jsme si to užili.


Středa: Ráno jsme vyjeli ze Saltu do Barcelony. Jako první jsme měli workshop na barcelonské univerzitě. Poté jsme jeli do centra Barcelony, kde jsme mohli vidět několik krásných památek např: barcelonskou katedálu, Casa Batlló, Vítězný oblouk… Bohužel jsme, ale neviděli nejznámější katedrálu Sagrada Família. Poté jsme se naobědvali v parku. Ke škole jsme se vrátili večer kolem 20:00.


Čtvrtek: Ve čtvrtek jsem s našimi studenty a staršími studenty ze španělska navštívili Gironu. Nejdříve jsme byli v interaktivním muzeu 3D tisku kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací. Poté jsme se šli projít po Gironě, prošli přes Eiffel Bridge až do Casa Marieta Restaurant a dali si Paellu. Následně jsme se ubrali na dlouhou procházku městem se zastávkami u :Catedral de Girona - kde se natáčelo Game of Thrones - nebo basilica de sant feliu - kostel sv. Felixe a ukončili to na každoroční katalánské tradici stavení lidských pyramid. Celý den jsme si užili a večer jsme znaveni upadli do posteli :)


Pátek: V pátek jsme se se žáky sešli ve škole a začali jsme pracovat na závěrečných projektech o pobytu ve Španělsku. Od 10:45 jsme se sešli se starostou Saltu. Naši žáci a učitelky měli proslov následně i žáci a učitelky ze Španělska a následně i místostarosta a ředitel školy. Dostali jsme od nich dárky a potom jsme se znova přesunuli do školy, zde jsme dokončili projekty. Poté jsme měli volný čas, který jsme většinou trávili s rodinami. Večer jsme měli závěrečné setkání. Zde jsme prezentovali naše projekty a poté jsme dostali certifikáty o účasti v Erasmu. 


Závěr: Všichni jsme si to moc užili a dalo nám to spoustu nových zkušeností. Vyzkoušeli jsme si být u cizích rodin a zažili jsme hodně nových tradic. Všem se nám zlepšil anglický jazyk a našli jsme si spoustu nových kamarádů a moc děkujeme, že jsme se tohoto projektu mohli zúčastnit.

 

 

 

                                                                                                       Účastníci Erasmu+ (žáci devátého ročníku)