Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Spaní ve škole - 7. A

13.05.2016 12:11

Již koncem minulého roku měly děti nápad, že bychom mohli spát ve škole. Domluvili jsme se, že počkáme, až bude vhodnější čas a ten nastal právě ve středu 11. 5. Sraz jsme měli před školou v 18.00 hod., ale někteří nedočkavci postávali venku už od půl 6. h. Příchodem do třídy jsme se vrhli na vyklízení židlí a lavic. Pak jsme si řádně zametli a vytřeli podlahu, abychom měli pocit čistoty. To byla nádhera, tolik prostoru! Přinesli jsme si žíněnky z tělocvičny a vytvořili si svoje "hnízdečka". Mezitím jsme objednávali pizzu, jedli, popíjeli a konverzovali.

Měli jsme štěstí, že v tělocvičně bylo volno, a tak jsme se tam vypravili po 20. hod. Vytahali jsme duchny a trampolínku a začali skákat salta. Někteří z nás stříleli na koš, někdo si kopal, prostě zábavy bylo dosti. Pak nás přišli navštívit kamarádi ze Španělska, kteří byli u nás na výměnném pobytu. Tělocvična praskala ve švech, ale parádně jsme se bavili. V půl 10.h. nastal přesun k nám do třídy, tam jsme se uvelebili a pustili si film. Pohoda! Ve 24.00 hod. byla vyhlášena večerka, takže proběhla drobná hygiena a šli jsme spát. No, spát... Několikrát na nás "vletěla" pí učitelka, která spala v kabinetu hned za rohem. Ale nakonec jsme všichni usnuli, i když někteří z nás dělali, že spí, aby pak mohli ostatním namalovat "hezké obrázky" kamkoliv na tělo. Ráno pak nastalo velké umývání a čištění obličejů a rukou...

Celkem rychle jsme dali třídu do původního stavu a šli si koupit nějakou snídani do Tesca. Pak nás čekal výlet do Jump parku, kde jsme si to parádně užili na trampolínách. Cestou zpět do školy byli někteří už tak unavení, že usnuli v autobuse. O víkendu budeme dospávat šílenou únavu, ale už se těšíme na další akci.

7. A + I. V.

Fotky časem naleznete ve fotogalerii.