Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Slavnostní otevření školního hřiště

23.04.2017 17:04

V sobotu 22.4. jsme uspořádali malou slavnost k otevření našeho rekonstruovaného školního hřiště. Hřiště již sice bylo dokončeno v listopadu, ale my jsme čekali na vhodnější počasí. To se opravdu dostavilo, lilo jako z konve.

To však byla jediná vada na celém dni. Sešlo se hodně rodičů se svými dětmi, žáky naší školy, aby se této slavnosti zúčastnili. Po krátkých proslovech pana starosty a ředitele školy a slavnostním přestřižení pásky jsme se všichni přesunuli do tělocvičny, kde naše paní učitelky připravily řadu soutěží. Soutěžilo se ve dvojicích, vždy jeden rodič a jeden žák školy. Disciplíny našeho téměř olympijského víceboje byly: štafetový běh 2 x délka tělocvičny, skoky v pytli, překážková dráha ve dvojicích, skok z místa, hod míčkem na cíl a běh na lyžích ve dvojicích.

Nové hřiště si tak vyzkoušeli pouze vybraní žáci druhého stupně, kteří sehráli strhující fotbalové utkání s družstvem tatínků. Na toto utkání, které se hrálo na 3 x 15 minut, se nám naštěstí na chvíli počasí uklidnilo, a tak jsme hráli téměř bez deště.

Na závěr proběhlo v tělocvičně vyhlašování vítězů a ocenění zúčastněných. Nakonec nebylo to nejdůležitější, kdo vyhraje, ale že jsme se všichni celé dopoledne s našimi dětmi společně bavili. Za skvělou atmosféru je třeba poděkovat všem zúčastněným, v první řadě však paním učitelkám, které vše skvěle připravily a celou slavnost řídily. Poděkování patří také paním kuchařkám, které vstávaly před sedmou hodinou, aby mohly upéct skvělou, čerstvou buchtu a připravit čaj a šťávu jako občerstvení pro účastníky.

Všem se nám dopoledne velmi líbilo a věříme, že se nám brzy podaří uspořádat další podobně úspěšné setkání.

Na závěr ještě jednou, tentokrát jmenovitě, poděkování paní učitelce Peškové, paní vychovatelce Mertové, paní učitelce Mášové, paní učitelce Kašparové, paní učitelce Ficencové, paní učitelce Vítkové, paní učitelce Kropelnické, paní asistentce Sobotkové, paní kuchařce Lahodové, paní kuchařce Vagenknechtové a také panu Skalickému, který to po nás všechno uklidil.

Další fotky ve fotogalerii.