Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Školní divadelní představení žákovského souboru Divadlo k Smíchu.

17.06.2022 19:45

 

Derniéra divadelního představení „Jak to dělají andělé“ proběhla dopoledne ve čtvrtek v příjemném chladu historického dubečského špejcharu. Účinkující už byli „ostřílení“, předtím již hráli dvakrát pro zdejší veřejnost.

Čtvrteční představení bylo určeno těm třídám, které o ně měly zájem a jejichž spolužáci ve hře právě účinkovali. Obětavý režisér, dramaturg, nápověda a kytarista v jedné osobě, totiž p. ředitel vede tento divadelní ansámbl.  Pro některé jeho členy to byla již „labutí píseň“, protože za pár dnů roztáhnou svá křídla a vyletí do světa – na střední školy.

V sále panovala veselá nálada, mnohokrát se ozýval srdečný smích při pronášených dialozích. Spolužáci obdivovali nejen kostýmy, zajímavé rekvizity, ale i herecké výkony, kdy účinkující zvládali dosti rozsáhlé texty. Biblické téma stvoření světa bylo dětskému divákovi nenásilně přiblíženo, že se nabízí i srovnání se slavným animovaným filmem Jeana Effela: Stvoření světa.

Díky pí asistentce ze 4. C Vám můžeme nabídnout  snímky ve fotogalerii. Velké poděkování za umělecký zážitek patří nakonec i celému souboru, který nebývale reprezentuje naši školu.      

 www.zsdubec.cz/rodice-a-zaci/fotogalerie/                        (Hau)