Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Škola v přírodě - 5.B a 6.C

23.05.2023 14:58

Třídy 5.B a 6.C vyrazily společně na školu v přírodě do Deštné v Orlických horách. Od 15. května do 19. května jsme prožili nádherné dny plné dobrodružství a nových zážitků. I přes chladnější počasí jsme si dokázali užít náš pobyt v přírodě naplno.

Naše výlety zahrnovaly návštěvu několika historických památek. Zajímavým zastavením byl zámek Opoočno, který nás ohromil svou impozantností a bohatou historií. Další zastávkou byla pevnost Skutina, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o obranných mechanismech a životě v dobách minulých. Nezapomněli jsme ani na místní kostel, který nás přivítal svou klidnou atmosférou a pozoruhodnou architekturou.

Jedním z vrcholů našeho pobytu byla přednáška horské služby. Naučili jsme se, jak se chovat v horách a jak zvládat případné nebezpečné situace. 

Samozřejmě jsme si našli čas i na sportovní aktivity. Měli jsme sportovní den plný soutěží a her, které nás povzbudily k pohybu a zdravému životnímu stylu. Navíc jsme se nezapomněli pobavit na tanečním večeru, kde jsme si vyřádili na tanečním parketu a ukázali své taneční talenty.

Celý týden jsme se také zapojili do anonymní hry s názvem "Dobrý strážný anděl". Každý z nás si vylosoval jméno jednoho spolužáka a naším úkolem bylo dělat mu tajné dobré skutky, aniž bychom se prozradili jako jeho anděl. Bylo to vzrušující a zároveň inspirující, protože jsme se snažili vykouzlit úsměv na tváři našeho tajného "chráněnce" a prokázat mu laskavost a ohleduplnost.

Ve volných chvílích jsme se věnovali také různým intelektuálním výzvám. Luštili jsme křížovky, rébusy a společně jsme si užívali čtení zajímavých knih. Kreativitě jsme se věnovali při tvorbě společného plakátu, na kterém jsme zhmotnili naše oblíbené knižní příběhy.

Díky společným aktivitám jsme se lépe poznali a posílili naše třídní pouta. Těšíme se na další společné zážitky a doufáme, že naše škola v přírodě se stane tradicí, kterou budeme dlouho vzpomínat.