Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Shrnutí karantén a doplňující informace aktualizace 6.B a další části 4.A,B

08.11.2021 09:37

Vážení rodiče,

vzhledem k tomu, že na základě proběhlých PCR testů se prokázala řada nakažených žáků a jeden učitel, přecházejí kompletně do karantény třídy 2.A, 4.C, 6.C, 7.B, 7.C a 8.B a nově 6.B. Dále část žáků 4.A , 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 8.A (upřesnění jmen bylo od třídních učitelů).

Do karantény nespadají žáci, kteří byli očkování, nebo prodělali Covid v posledních 180 dnech. 

Pro všechny žáky v karanténě bude, nejpozději od druhého dne zahájení karantény, zajištěna on-line výuka podle rozvrhu třídy. 

Pokud je v karanténě celá třída, prosíme, rodiče, aby si ponechali doma i děti, na které se z výše uvedených důvodů karanténa nevztahuje. Výrazně nám tím ulehčíte organizaci a technické zajištění výuky.

Všichni žáci, kteří byli odesláni do karantény, dostanou od Hygieny informace o potřebě absolvování PCR testu. Doporučujeme absolvovat PCR test i u žáků, jejichž třída je v karanténě a oni, z výše uvedených důvodů, nikoliv. Potvrdily se totiž výskyty i u lidí, kteří jsou očkováni. Především se ale řiďte pokyny Hygieny.

Karanténa je určena na jeden týden od posledního kontaktu s nakaženou osobou, pokud je ukončena negativním PCR testem. V opačném případě by karanténa měla být čtrnáct dní.

Obědy všech dětí v karanténě byly automaticky odhlášeny.

Vzhledem k tomu, že v rámci dnešního screeningového testování se u několika žáků ukázaly pozitivní nebo neprůkazné výsledky antigenních samotestů, může v nejbližších dnech na základě výsledků následných PCR testů dojít ještě k rozšíření karantény na další třídy.