Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Prázdninový turistický kroužek

07.07.2013 18:13

byl uskutečněn pod vedením paní učitelky Renáty Pěknicové a Blanky Vedrové pro děti, které projevily zájem a měly chuť každý den cestovat městskou hromadnou dopravou po našem hlavním městě na zajímavé výlety.

1. den         DOPRAVNÍ  HŘIŠTĚ

 

V pondělí jsme se za krásného počasí vydali MHD na dopravní hřiště na Prosek. Děti si zapůjčily kola, koloběžky a auta na baterii. Jezdily podle dopravních značek a semaforů. Všichni si to užívali, snědli svačiny,všechno vypili a s radostí si koupili zmrzlinu. V odpoledních hodinách, silně unaveni jsme dorazili zpět do školy, kdy někteří  usnuli i v MHD. Byl to nádherný den.

 

 

2. den         KC  ZAHRADA

V úterý  nás čekala výroba barevného polštářku a proutěného hnízdečka v KC ZAHRADA pod vedením lektorky Němcové. Všichni pracovali s nadšením a povedené výrobky si odvezli domů. Nahromaděnou energii jsme vybili v dětském centru Koala. Spokojeni jsme dorazili zpět do školy.


 

 

3. den         TERÁRIUM a SPORTOVNÍ CENTRUM GUTOVKA

Na středu bylo naplánováno  dubečské terárium, kde měly děti možnost si zvířátka za asistence průvodkyně prohlédnout a některá i pohladit. Po prohlídce následovala cesta autobusem do sportovního centra Gutovka. Tam jsme si užívali Vodní svět, průlezky, lanovky, hřiště a občerstvení. Bylo to opět prima..



4. den         KRÁLOVSTVÍ  ŽELEZNIC

Poslední den nás čekalo KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC na Smíchově, kam jsme dorazili metrem. Děti mohly vidět zmenšený model některých krajů ČR, kterými projížděly vlaky ve dne i v noci. Na závěr prohlídky viděly zmenšený model hl. města Prahy a automaticky hledaly Dubeč. I poslední výlet se vydařil a tím uzavřel prázdninový turistický kroužek.