Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Pobavme se o alkoholu

10.01.2023 11:32

Ve škole proběhla interaktivní přednáška na téma Pobavme se o alkoholu. Program je zaměřený na snižování rizik užívání alkoholu, realizuje ho SANANIM z.ú. Cílem programu je seznámit žáky 7. ročníků se skutečnými riziky spojenými s užíváním alkoholu v jejich věku, a to podáváním pravdivých a podložených informací , ne „strašení“ blíže nespecifikovaným zlem.

Takto nám popsaly přednášku dvě dívky ze 7.C Stázka Slámová a a Anička Pokorná.

Nejdřív se nás paní lektorka ptala, co víme o alkoholu a potom nás doplnila. Říkala nám výhody a nevýhody, složení alkoholu a také důvody, proč lidé alkohol pijí. Vyprávěla nám, co vše pití alkoholu obnáší, ale přímo nezakazovala, protože každý se s ním někdy setká. Vždycky byla nějaká otázka a měli jsme určitý čas si ji rozebrat. S prezentací paní lektorce pomáhal odporník Pepa a maňásek Adolfeen. Od nich jsme se dozvěděli, co můžeme jako opilí zavinit nebo se nám může stát, např. nevolnost, autonehoda či trapnost s naší láskou:-)

Důvody, proč alkohol pijeme mohou být tyto: naše problémy se oddálí, ale jen na chvíli nebo jsme více odvážnější, ale pak toho můžeme litovat. Vybudujeme si závislost, které se jen těžko zbavíme.

Přednáška se celé třídě líbila. Všichni jsme si vyjasnili mnoho otázek.