Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Mezinárodní projekt STARS

15.10.2023 20:06

V týdnu od 9. do 13.10. probíhal na naší škole mezinárodní projekt STARS, kterého se zúčastnili vybraní žáci 5. a 6. tříd.

Do 15 rodin našich žáků přicestovali žáci z německého města Cottbus, španělské Cuency a slovenské školy v Bratislavě. 

Doprovázeli je učitelé z výše uvedených zemí. Naše škola měla pro všechny zúčastněné připravený bohatý program, zahrnující  nejen několik zajímavých workshopů, vedených v anglickém jazyce a zaměřených na fyziku, robotiku, virtuální realitu, ale též  návštěvu IQ Landie v Liberci nebo Uměleckoprůmyslového muzea a Národního technického muzea v Praze. Zde si žáci  společně vyzkoušeli, jak funguje rozhlasové vysílání, samostatně vytvářeli design nábytku a v expozicích se seznámili se  spoustou zajímavých věcí.

Zpestřením programu bylo odpoledne v libereckém aquaparku Babylon.

Všechny také velmi zaujala návštěva Pražského hradu a procházka Starým Městem na Staroměstské náměstí s orlojem, která  pokračovala přes Prašnou bránu a Obecní dům až na náměstí Republiky.

Naši žáci si tak coby průvodci a hostitelé vyzkoušeli svoje znalosti angličtiny v praxi. Zahraniční žáci se seznámili nejen s  památkami Prahy, ale také s naší školou. Ve třídách svých hostitelů strávili několik hodin. 

Význam projektu tkví nejen v rozvíjení jazykových dovedností žáků. Akce prohloubila jejich multikulturní a sociální kompetence.

Velký dík patří všem českým rodinám, které vytvářely malým zahraničním návštěvníkům zázemí.

 

PaedDr. Andrea Kondelíková 

 

fotky najdete na: https://www.zsdubec.cz/rodice-a-zaci/fotogalerie/