Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Lyžařský kurz 2024

09.03.2024 22:31

Od neděle do pátku se většina žáků a žákyň sedmých ročníků zúčastnila lyžařského výcvikového kurzu v Peci pod Sněžkou. Několik míst zaplnili i žáci a žákyně šestých ročníků. 

Stejně jako v loňském roce, i letos jsme byli ubytováni na chatě Viktorka, která se nachází přímo na sjezdovce Zahrádky. Chata má vynikající polohu na sjezdovce, můžeme tak rovnou nazout lyže a vyrazit na svah. 

V nedělní poledne jsme vyjeli směr Pec. Letošní zima sněhu moc nepřeje a stejně podobně to vypadalo i na místě. Sněhu pramálo, ale krásně uměle zasněžené sjezdovky. Na úvod nás čekal výšlap na chatu. Pár šťastných se pak svezlo rolbou s bagáží. Po příchodu jsme se ubytovali, navečeřeli a večer nechali volné zábavě. 
První den dopoledne patří tradičně rozřazení do družstev. Každý předvedl dvě jízdy a poté proběhlo rozřazení. Odpoledne již pak probíhal samostatný výcvik. 
První dny byly jarní. Teplé a slunečné počasí je příjemné, nikoliv však pro sníh. Proto jsme v úterý lyžovali až do 13 hodin. Následně proběhl odpočinkový půlden, který jsme vyplnili procházkou na Kolínskou boudu. 
Celou středu a čtvrtek dopoledne jsme lyžovali. Čtvrteční odpoledne jsme chtěli uspořádat závod, nicméně náš úmysl se nepotkal s pochopením u ostatních lyžařů a museli jsme naši provizorní trať sklidit. 
Večery jsme vyplnili povídáním o historii lyžování, technice či vybavení. Jeden večer jsme věnovali tragické události Hanče, Vrbaty a Emericha Ratha, podívali jsme se na film Poslední závod. Za odměnu pak proběhla poslední večer diskotéka. 
Pár dní uteklo jako voda, páteční dopoledne jsme ještě lyžovali a po poledni vyrazili směr Praha. 
Všichni si zaslouží pochvalu za svůj přístup na kurzu. 
 
Fotky z kurzu naleznete zde