Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Květinový den

17.05.2023 14:27

V letošním roce jsme se rozhodli zapojit do veřejné sbírky Ligy proti rakovině. Květinový den je asi nejstarší, nejznámější a velmi prestižní sbírková akce probíhající v ulicích měst a obcí po celé republice. Letošní sbírka byla zaměřena na prevenci nádorů průdušek a plic. Dobrovolníci z řad našich žáků chodili ve středu 10. května u nás ve škole i v obci a nabízeli tradiční žluté květy měsíčku lékařského v minimální ceně 20 Kč. V průběhu dopoledne probíhaly tematicky zaměřené doprovodné akce. Následně jsme se společně vyfotili v černém či bílém oblečení ozdobeni kytičkou měsíčku lékařského. Fotografie bude vzpomínkou na tento den.

Zakoupením kytičky jste umožnili Lize proti rakovině šířit nádorovou prevenci, zlepšovat kvalitu života onkologických pacientů, podporovat onkologický výzkum a přispívat k vybavenosti onkologických pracovišť.

Potěšilo nás, že se sbírková akce setkala s pozitivním ohlasem dětí, rodičů i dubečské veřejnosti. Všechny objednané kytičky se nám podařilo prodat. Z celkové částky 26 941,- Kč máme velkou radost.

Děkujeme všem dárcům, organizátorům i žákům, kteří vytvářeli doprovodné akce.