Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Jeden svět na školách

19.03.2019 14:53

 

S velkým očekáváním jsme se opět těšili na další roční festivalu Jeden svět na školách. (Jeden svět na školách je jedním ze vzdělávacích programů organizace Člověk v tísni.) Naše očekávání se splnilo do puntíku.

Do kin po celé Praze se vypravila velká část žáků naší školy. Projekce Jeden svět dětem odpovídaly věku žáků. Témata byla zaměřena na lidská práva, sociální vyloučení, povolání, vzdělávání, soužití kultur…

Děti zhlédly celkem tři dokumentární filmy. Projekce č. 1 – Monzunová show, Dulce, Bašír v říši divů. Projekce č. 2 – Kluci z přístavu, Miruna, Tanečník Skip. Po každém filmu byla moderovaná diskuze, které se děti aktivně účastnily.

Žáky z 5. B nejvíce zaujal film Tanečník Skip. Zde je malá ochutnávka z Projekce č. 2.

Tanečník Skip

Téma filmu: koníčky, gender, šikana, dospívání, přátelství.

Lidé, kteří dělají výjimečné věci, to v životě dotáhnou nejdál.“ Pro čtrnáctiletého Skipa je tanec vším. A i přes krutou šikanu, které kvůli svému koníčku čelí, chce zůstat sám sebou.

Ambice a vytrvalost Skipovi rozhodně nechybí. Se svou klučičí taneční skupinou The Rhythm Rangers se přihlásil do soutěže a společně s kamarády Robinem a Kynanem na ni tvrdě dře. Zatímco mezi tanečníky se cítí jako ryba ve vodě, ve škole se svou zálibou v tanečním stylu vogue raději nechlubí. Kdo by chtěl stále dokola poslouchat nadávky a mantru spolužáků, že „tanec je pro holky a teplouše“?