Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Exkurze 8.A - letiště Václava Havla

20.02.2023 18:26

Co se děje s letadlem než se odbaví a je připravené k letu? Co se děje, když letadlo přistane? Jaké všechny profese jsou potřebné při letecké dopravě?

V pondělí 20.2. se třída 8.A vypravila na letiště Václava Havla. Nečekal nás žádný letecký zájezd do tepla, ale exkurze po pražském letišti. Nejprve jsme museli, stejně jako cestující, projít bezpečnostní kontrolou. Namátkou vybrané děti pak byly otestované z rukou na střelný prach, chemikálie a drogy.

Venku před letištěm na nás čekal vlastní autobus a společně s panem průvodcem jsme vyrazili na vyhlídkovou jízdu po letišti. Pan průvodce komentoval veškeré aktuální dění u příletů a odletů, viděli jsme několik letadel “parkovat” a odjíždět. Pan průvodce povídal velmi poutavě a prakticky a tak k mému překvapení v autobuse nastalo naprosté ticho a všichni s úžasem sledovali dění kolem sebe. Poté nás autobus vysadil na vyhlídce (nejbližší možné místo k runway letadel, kam je vůbec možné se dostat), kde jsme viděli zblízka vzlety a přistání letadel. Celou exkurzi jsme pak zakončili ve výcvikovém středisku pilotů a stevardů a stevardek (letušek) a povídali si o tom, co tento výcvik a tato povolání obnáší. Kdo ví, třeba se sem některé děti za pár let vrátí…

(Rac)