Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Exkurze 7.C - Milovice

05.05.2023 16:51

Dnes jsme se s žáky 7.C vydali na exkurzi do Milovic. Naše cesta začala brzy ráno, kdy jsme se všichni sešli před školou a poté jsme se dopravili k vlakovému nádraží směr Milovice.

Naše první zastávka v Milovicích byla na místě bývalého vojenského prostoru, kde mají zřízený výběh velcí kopytníci – zubři, pratuři a divocí koně. Žáci vytasili dalekohledy a na vyhlídce hledali v krajině známky kopytníků. Bohužel se nám nepovedlo zpozorovat hlavní atrakci – zubry, ani pratury, viděli jsme pouze divoké koně. Prozkoušela jsem si je ze znalostí o kopytnících a mohli jsme pokračovat dál.

Poté jsme pokračovali do zábavně-naučného parku Mirakulum, během cesty tam většina žáků shodila mikiny, protože nastoupilo téměř letní počasí. V Mirakulu jsme se setkali s naším lektorem, který nás provedl po parku a ukázal nám zvířata, která v parku chovají v záchranné stanici. Viděli jsme např. daňky s danělami a muflony s muflonkami, které jsme si i nakrmili. Náš program se jmenoval Lesní ekosystém, dozvěděli jsme se spoustu nových věcí. Na konci programu lektor žáky pochválil, že toho spoustu věděli, což mě i je velmi potěšilo.

Poté přišel vytoužený okamžik žáků a dostali rozchod. Tím, že byl všední den, tak byl park téměř prázdný, takže nemuseli stát fronty na některé atrakce.

Celkově byla naše exkurze do Milovic velmi úspěšná. Počasí se nám nadmíru vydařilo, takže jsme byli rádi, že nejsme zavření ve škole. Žáci se vrátili domů znavení, plní zážitků a nových vědomostí. Já jsem si to s nimi taky velmi užila, byli velmi schopní a samostatní, takže mi ušetřili spoustu nervů, více takových tříd!

 

Svobodová