Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Art It Out - Cuenca

15.05.2023 16:35

V týdnu od šestého do třináctého května absolvovali vybraní žáci pátého a šestého ročníku závěrečné setkání mezinárodního projektu Art It Out.

Projekt byl kvůli Covidu prodloužen ze dvou na tři roky a byl hrazen z prostředků Erasmu+ financovaného EU.

V rámci celého projektu mělo 21 žáků naší školy ve věku 10 - 12 let možnost navštívit města, školy a země našich partnerů, bydlet vždy 5 dní v rodinách svých zahraničních spolužáků, vyzkoušet si schopnost komunikovat v angličtině a získat zahraniční kamarády a přátele.

Další žáci školy pak měli během konání projektu možnost se do projektu zapojit, a to buď v rámci videokonferencí se zahraničními školami, nebo prostřednictvím svých výtvarných prací. (https://artitouterasmus.wixsite.com/art-it-out)

Celý projekt byl totiž zaměřen na komunikaci prostřednictví výtvarného umění a tak v rámci projektu vzniklo virtuální muzeum, do kteréhoi může každý z vás nahlednout.

V rámci posledního setkání jsme pak viděli jak vypadá a funguje škola v Cuence (Španělsko), absolvovali řadu výtvarných workshopů, navštívili místní katedrálu a muzeum moderního umění, město Toledo, hrad Belmonte a výstavu 3D tisku v Madridu. Mimoto jsme si zahráli bowling a viděli muzeum dinosaurů.

Již v této chvíli jednáme o návazných projektech, které by umožnily dalším dětem naší školy získat podobné zkušenosti a zážitky.