Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Art It Out - Cottbus

13.10.2022 17:20

10.10. Cesta proběhla v pořádku a okolo 16:20 jsme dorazili ke škole v Cottbusu. Tam již na nás čekaly hostitelské rodiny, které si okamžitě naše děti rozebraly a odvezly do svých domovů.  Již teď se těšíme na zítřek. 

11.10. Náš dnešní den začal uvítacím programem ve škole. Německé děti nám předvedly představení na principu černého divadla, ve kterém vytvořily živé obrazy ze symbolů zapojených měst. Potom jsme odjeli místní MHD do parku v centru města, kde jsme po krátké zastávce na dětském hřišti navštívili galerii moderního umění. Byl zde pro nás připraven workshop, ve kterém jsme si vyzkoušeli, jakým způsobem by šel jeden z obrazů vytvořit. Galerii jsme si samozřejmě take prohlédli a užili si spoustu zábavy při popisování toho, co jsme viděli. Pak už byl jenom oběd a odpoledne plné bowlingu.

12.11. Dnešní den začal projížďkou vláčkem do parku u zámku Branitz. Prohlédli jsme si zámek i okolní park a absolvovali jeden workshop, při kterém jsme se pokusili napodobit malované kazety na stropě jedné z místností zámku. V parku jsme navštívili pyramidu umístěnou uprostřed jezírka. Odpoledne jsme pak vyplnili návštěvou místní ZOO, kde jsme měli za úkol vyplnit v angličtině pracovní list, který byl svojí obtížností určen dětem tak ve věku 8 let. V 16:30 si nás pak rozebraly hostitelské rodiny.

13.10. Dnes jsme začali den komentovanou prohlídkou Cottbusu. Průvodce dorazil asi půl hodiny po startu, a tak jsme měli začátek v režii německé paní učitelky s překladem pomocí jednoho z německých žáků. Byl to ten, u kterého byl ubytován Lukáš. Později se připojil i průvodce v kostýmu historického pošťáka. Jak se záhy ukázalo, tak ani on neuměl anglicky, a tak překlad pomocí Lukášova parťáka pokračoval. Po prohlídce jsme si zaskočili na čínské jídlo a vyrazili do divadla Picolo, kde jsme absolvovali workshop ve scénickém tanci. Později odpoledne jsme se autobusem přesunuli k přístavišti lodí a projeli se asi hodinu a půl po řece Sprévě. Nakonec jsme se u školy rozloučili a vyrazili do rodin. No, a zitra zase domů.