Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

9.A v Divadle ABC

24.02.2018 20:30

„Osm a půl opery za jednu cenu! Komický muzikál pro činoherce z pera Ivana Hlase získal na GRAND Festivalu smíchu cenu Komedie diváků.“ Tímto způsobem lze také uvést úterní představení Divadla ABC s názvem Bedřich Smetana: The Greatest Hits, které zhlédli žáci 9. A. Do poslední chvíle jsme byli natěšeni na  V+W Revue, bohužel pro náhlé onemocnění došlo k programové změně. Nakonec jsme nelitovali.

Zábavnou formou s živou kapelou, písničkami, tanci a šermy a v neposlední řadě se známými hereckými osobnostmi jsme si prošli všech 8,5 Smetanových oper, avšak s různými hudebními aranžmá: operní árie tak zní jednou jako reggae, jindy jako rock and roll, song a la Beatles nebo balada ve stylu skupiny Queen.

Pastvou pro oči bylo nápadité výtvarné pojetí scény i kostýmů, s chutí jsme se zasmáli u mnohých slovních hříček a metafor. Určitě si zopakujeme pojmy, které se vztahují k představení: adaptace, dramatizace, hudebně dramatické žánry, ironie, libreto, metafora, metonymie, nadsázka, parodie, sarkasmus …