Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Žádost o ohleduplnost

17.09.2020 13:22

Vážení rodiče,

prosíme vás, abyste byli ohleduplní. Zjistíte-li jakékoliv příznaky nemoci u vašeho dítě, neposílejte je do školy. Zvýšená teplota, kašel nebo silnější rýma by v současné době měly být důvodem, aby dítě zůstalo doma. Překrytí příznaků tím, že použijete jakoukoliv medikaci, není řešením. 

Musíte si uvědomit, že stačí, aby nám onemocněl jeden jediný učitel. Pak budeme nuceni poslat do karantény nejméně polovinu školy či spíše pravděpodobně celou školu.

Nechat si dítě  jeden - dva dny doma, než příznaky onemocnění odezní, je určitě pro vás snazší, než si pro dítě muset přijet do školy během dne, kdy se příznaky onemocnění projeví ve škole a my budeme nuceni dát dítě do izolace a vás žádat o jeho okamžité vyzvednutí ze školy.

Je mi jasné, že ve většině případů nepůjde o onemocnění nemocí Covid, ale my nejsme epidemiologové, abychom to dokázali rozeznat. Pokud má dítě opakující se příznaky onemocnění například z důvodu alergií, prosíme o lékařské potvrzení, aby nebyly v takovém případě zbytečné obavy. 

Děkuji za pochopení.

Mgr. Jan Mareš