Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Žádost o ohleduplnost a dodržování pravidel

13.11.2020 11:17

Vážení rodiče,

jsme velmi rádi, že můžeme od středy 18.11. otevřít pro vaše děti a naše žáky alespoň přípravnou, obě první a obě druhé třídy.

Aby nám tento stav co nejdéle vydržel, je i nadále nutno dodržovat určitá pravidla a hygienická opatření. Musíte si uvědomit, že stačí, aby nám onemocněl jeden jediný učitel. Pak budeme nuceni poslat do karantény celou třídu a možná i celou školu. Navíc je řada našich učitelů v rizikovém věku, nebo mají ve společné domácnosti někoho z rizikové skupiny a proto není divu, že se oprávněně nákazy obávají.

Prosíme vás tedy, aby jste dodržovali následující pravidla:

1. Každé dítě bude do školy vybaveno jednou, nejlépe dvěma rouškami, které bude mít po celou dobu pobytu na obličeji s vyjímkou času, kdy bude pít, svačit nebo obědvat. (V tomto případě jde o nařízení ministerstev zdravotnictví a školství.)

2. Pokud má dítě večer nebo ráno jakékoliv příznaky onemocnění, jako je zvýšená teplota, silnější rýma, kašel a pod., do školy ho neposílejte. Nechte ho dva až tři dny doma, dokud příznaky neodezní.

3. Máte-li ve společné domácnosti výskyt nemoci Covid-19, dítě do školy neposílejte a nechte ho doma v karanténě. Vím, že některé hygienické stanice nechtějí posílat děti v tomto věku na Covid vyšetření, pravdou ale je, že právě u těchto dětí může dojít k bezpříznakovému průběhu nemoci, což neznamená, že se od dítěte nemohou nakazit další osoby. (V takovém případě nemá dítě žádná zdravotní omezení. Proto si vyžádejte práci od učitele, může vám dát zadání domácí přípravy naříklad prostřednictvím Google Classroom.)

4. V desetidenní karanténě ponechte prosím dítě doma i v případě, že víte o rizikovém kontaktu dítěte s osobou Covid pozitivní.

5. Před vstupem do školy, pokud zde čekáte se svým dítětem, zkuste prosím dodržovat rozestupy od žáků ostatních tříd.

Doufejme, že pomocí dodržování těchto opatření zůstane již škola otevřena trvale.