Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Výměna pohlaví na 2.stupni - akce zástupců školního parlamentu

01.11.2016 20:59

 

V pondělí 31.10.2016 (Halloween) jsme se rozhodli jako zástupci školního parlamentu zrealizovat dlouho plánovanou akci. Pondělní den se nesl v duchu výměny pohlaví. Ráno všichni žáci 2. stupně měli přijít v oblečení opačného pohlaví. Nutno dodat, že většina se do našeho povedeného dne zapojila, byť výjimky se našly, ale alespoň jsme měli bodygardy pro tento den. Nikomu z učitelů jsme o připravované akci neřekli a koordinátorka školního parlamentu mlčela, aby to bylo pro všechny učitele a spolužáky z nižších ročníků překvapení a my ukázali svoji samostatnost! Každý z nás v parlamentu měl na starosti strhnout svoji třídu pro tuto akci! Lze jen neskromně přiznat, že jsme to dali!:)

Ráno se holčiny ve třídách staly vizážistkami, stylistkami a pánové jen zářili díky dokonalanému make-upu a propůjčenému oblečení od spolužaček, babiček, maminek, sestřiček aj.

Slečny z druhého stupně si na sebe oblékly většinou tepláky, džíny, slušivé kalhoty, uvázaly si kravaty, nasadily kšiltofky, namalovaly neskutečné ochlupení, vousy, obočí „na Brežněva“. Někteří se stali módní ikonou, jiní zase spíše děsili okolí!

Rozhodli jsme se naše spolužáky odměnit a vyhlásili jsme soutěž o originalitu a účast na tomto dni! Náš parlament má 12 členů (2 zástupci z každé třídy) a dnes jsme hlasovali o vítězích. Měli jsme na výběr 1-5 bodů (nesměli jsme hlasovat pro svoji třídu)! 5 bodů bylo maximum!

Na základě našeho rozhodnutí je pořadí následující:

  1. místo – 8.A (41 bodů)

  2. místo – 7.B (39 bodů)

  3. místo – 9.A (38 bodů)

  4. místo - 6.A, 6.B, 7.A

Věříme, že cíl (stmelení tříd a celého druhého stupně) se vydařil a užili jsme si i legraci a něco netradičního! Všichni jsme se v pondělí chodili koukat na ostatní, hodnotili jejich outfity, dělali si srandičky a smáli se!

Děkujeme za toleranci učitelům, neboť nikdo z nás nedostal poznámku, všichni se usmívali a náš den brali s rezervou a pochopením.

Zároveň děkujeme rodinám za podporu!

Naše !MERCI! bude předáno všem třídám ve čtvrtek a zároveň vyhlášeno školním rozhlasem! Děkujeme všem spolužákům (parťákům) na druhém stupni a těšíme se, že něco zase společně vymyslíme a zrealizujeme!

Zástupci školního parlamentu

P.S. Ve fotogalerii najdete fotky z pondělí!