Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Španělé v naší škole - 2. část

26.05.2019 19:17

Po vydařeném víkendu čekal v pondělí 20.5. naše španělské hosty den plný historických a kulturních památek.

Vydali se na Pražský hrad, prošli jednotlivými nádvořími a Zlatou uličkou, poté došli Nerudovou ulicí na Malostranské náměstí. Po krátkém občerstvení pokračovali v prohlídce památek - Karlův most, Karlova ulice, Malé náměstí, Staroměstské náměstí s orlojem a Staroměstskou radnicí. I když počasí výletníkům nepřálo a dosti pršelo, projevili přání vrátit se na Malou Stranu. A tak navštívili Klášter Pražského Jezulátka v Karmelitské ulici, významné poutní místo spojené se španělskou historií. 

Pondělní program byl zakončen jak jinak, než nákupy, konkrétně v Palladiu na náměstí Republiky - vždyť to byl poslední den, celý  strávený v Praze...

V úterý 21.5. dopoledne probíhal ve Sportareně v Dubči dvouhodinový česko - španělský turnaj v bowlingu. Následovalo pohoštění a závěrečné setkání všech účastníků v budově školy, poslední fotografie na rozloučenou a potom se již hosté odebrali do českých domácností, aby dobalili svá zavazadla a přepravili se v doprovodu jednotlivých hostitelských rodin na letiště.

Ukáplo i několik slziček, rozloučení ale není na dlouho, koncem září čeští žáci odletí na týden do Valencie do španělských rodin.

Přínos výměnného pobytu hodnotí rodiče českých žáků slovy ,,skvělá zkušenost, úžasné chvíle, krásné zážitky, velmi podařená akce..."  A to opravdu potěší ...