Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Rychlovka na Karlově mostě a bojovka na Kampě (7.A, 7.B)

14.12.2023 15:41

Ve středu 13.12. jsme se třídami 7.A a 7.B vyrazily do centra Prahy. Sraz s lektorkou jsme měli na Křižovnickém náměstí, odkud jsme se vydali na Karlův most.

Program začal "rychlovkou" na mostě, kde se žáci rozřadili do týmů a paní lektorka nás provedla po Křížovnickém náměstí a Karlově mostě a dávala žákům otázky zejména z historie Prahy. Na Karlově mostě jsme se dozvěděli zajímavé informace o Klementinu, způsobu, jakým Karel IV. zajišťoval pevnost mostu, a různých zajímavostech spojených s mostem. Společně jsme hledali ledňáčka, Bruncvíka, sv. Jana Nepomuckého a zjišťovali, kde sídlí politici a proč jsou na mostech věžičky. I my učitelky jsme se něčemu přiučily! Ti, kteří odpověděli správně, získali pro svůj tým zlaťáky nebo drahokamy.

Po soutěžní části na mostě jsme se přesunuli na Kampu, kde nás čekala bojovka v terénu s mapičkami. Žáci v týmech měli za úkol hledat stanoviště a plnit úkoly, vše samozřejmě pod dohledem dospělých a v bezpečném prostředí. Během bojovky na Kampě se dozvěděli zajímavosti o sochách, stromech, miminkách, mlýnských kolech a o životě na Kampě obecně.

Celkově to byl skvělý den plný dobrodružství, učení a týmové spolupráce. Žáci si odnesli nejen nové poznatky o historii Prahy, ale také spoustu zážitků a vzpomínek. Těšíme se na další podobné akce!

 

Svobodová, Filípková

Výlet se žáky 7.A a 7.B proběhl jako vzrušující a edukační akce plná zábavy a poznání. Sraz jsme měli na Křižovnickém náměstí, odkud jsme se vydali na Karlův most. Program začal rychlovkou na mostě, kde jsme se v týmech účastnili soutěží a zároveň objevovali zajímavosti o historii a památkách.

Na Karlově mostě jsme se dozvěděli fascinující informace o Klementinu, způsobu, jakým Karel IV. zajišťoval pevnost mostu, a různých zajímavostech spojených s mostem. Společně jsme hledali ledňáčka, Bruncvíka, Sv. Jana Nepomuckého a zjišťovali, kde sídlí politici a proč jsou na mostech věžičky.

Po soutěžní části na mostě jsme se přesunuli na Kampa, kde nás čekala bojovka v terénu s mapičkami. Děti v týmech měly za úkol hledat stanoviště a plnit úkoly, vše samozřejmě pod dohledem dospělých a v bezpečném prostředí. Během bojovky na Kampě jsme se dozvěděli zajímavosti o sochách, stromech, miminkách, mlýnských kolech a o životě na Kampě obecně.

Nejednoznačně patřil k vrcholům výletu příběh o tom, kde spala anglická královna Alžběta II. Celkově to byl skvělý den plný dobrodružství, učení a týmové spolupráce. Děti si odnesly nejen nové poznatky o historii Prahy, ale také spoustu zážitků a vzpomínek. Těšíme se na další podobné akce!