Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Poznávací a adrenalinové akce 7.B

31.05.2018 19:17

Třída 7.B a vybraní žáci 8.A absolvovali v pondělí 28.5. exkurzi do automobilového závodu Škoda Auto v Mladé Boleslavi a hned následující den se vydali na Slapy na zážitkový výlet do Lanového parku.

Pondělní exkurze byla pro všechny velmi zajímavá, Škoda Auto je náš největší výrobce automobilů a dostali jsme se přímo do výrobních hal, kde jsme viděli vznik jednotlivých dílů aut počínaje ražbou dílů z tzv. matrice a konče závěrečnými úpravami a doladěním interiérů vozů.Dostalo se nám poutavého výkladu od pracovníků závodu,vzhledem k hluku při výrobě jsme vyslechli informace ze sluchátek. Poté nás autobus přepravil do Muzea Škody Auto, zde jsme si prohlédli automobily a motocykly z bezprostřední blízkosti a dozvěděli se mj. zajímavosti ze života zakladatelů závodu Václava Laurina a Václava Klementa.

Úterý bylo dnem zážitků a adrenalinu.Vydali jsme se do Lanového parku v lesích nedaleko Slapské vodní nádrže, kde jsme hodlali zdolat trasu několik metrů nad zemí v korunách stromů.Po instruktáži trenérů jsme se navlékli do postrojů a vybaveni karabinami a helmami jsme začali zdolávat první metry překážek.Nutno přiznat, že některým z nás se zpočátku třásla kolena z té ,, tarzanovské " výšky. Potom se nám však trasa tak zalíbila, že většina z nás nakonec strávila ve výšinách 2 hodiny. A byli jsme pochváleni,že jsme jako první velká skupina zdárně odzkoušeli celou trasu.Naše námaha byla odměněna skvělým obědem v restauraci v Benešově u Prahy a ještě jsme si stačili zajet i na zámek Konopiště jako bonus k podařenému výletu.

Fotografie najdete ve Fotogalerii. Žáci 7.B a část 8.A