Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

POBYT ŠPANĚLSKÝCH ŽÁKŮ V RÁMCI PROGRAMU ERASMUS - KVĚTEN 2023

27.05.2023 18:28

Ve dnech 13. - 20.5. proběhl dlouho očekávaný týden, organizovaný naší školou v rámci programu Erasmus+. Na výměnný pobyt přiletěli žáci ze španělské Valencie se svými vyučujícími a ubytovali se v hostitelských rodinách našich žáků. Skupinu čekal opravdu pestrý program. Ten víkendový zajistily rodiny, v týdnu pak organizovali akce vyučující naší školy. Po celou dobu doprovázeli Španěly čeští žáci – hostitelé, zapojení do Erasmového projektu ,,Friendship Between Children from Different Countries“.

Bohatý program obsahoval např. prohlídku památek Pražského hradu, Malé Strany, návštěvu Karlova mostu, Staroměstského náměstí s orlojem,Václavského náměstí a rovněž kostela P. Marie Vítězné s Pražským Jezulátkem.

Jeden celý den strávili žáci v naší škole. Kromě důkladné prohlídky školy navštívili hodinu HV, kde si společně zazpívali českou i španělskou píseň. V rámci výuky angličtiny se zúčastnili interaktivního divadelního představení v podání rodilých mluvčích z divadla The Bear Educational Theatre. V tělocvičně si zasportovali při přátelském česko - španělském utkání v míčových hrách. A na závěr si při výtvarné výchově vytvořili speciální technikou zvanou embossing reliéfní obrázek Prahy, který si odvezli na památku do Valencie.

V dalších dnech následovala návštěva pražské ZOO, zde skupinky žáků plnily úkoly z pracovních listů. Absolvovali též zajímavý workshop v National Film Museum v Mozarteu, vedený lektorem v angličtině. Workshop jako součást mediální výchovy přispěl k bližšímu seznámení se s výrazovými prostředky kinematografie.

V závěru pobytu se uskutečnila celodenní exkurze do IQ Landie v Liberci a jako bonus k programu si žáci prohlédli i tramvajovou vozovnu v přilehlém depu, která jinak není veřejnosti zpřístupněna.

Týden uplynul velmi rychle a po závěrečném večeru na rozloučenou nezbývalo než doprovodit španělské hosty na letiště a popřát jim šťastný návrat do Valencie.

Našim žákům a jejich rodinám patří velké díky za vstřícný přístup k zajištění celé akce a rovněž moc děkujeme všem vyučujícím, kteří se podíleli na jednotlivých částech programu!

 

Fotky z pobytu najdete v sekci RODIČE A ŽÁCI > FOTOGALERIE

 

                                                                      A. Kondelíková, koordinátorka Erasmus+