Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Pobyt španělské skupiny v naší škole

02.10.2017 20:41

Již podruhé naše škola uvítala v Praze skupinu žáků a jejich učitelů z Valencie, a to v rámci mezinárodního projektu v anglickém jazyce. Celý týden pobývali Španělé v českých rodinách a užili si pestrý program. Seznámili se s naší školou a jejím okolím, navštívili dubečský Špejchar a prohlédli si výstavu panenek. Obdivovali majestátný Pražský hrad i krásný výhled na Prahu z Petřínské rozhledny. Prošli se po Malé Straně a Karlově mostu, seznámili se s architektonickými památkami Prahy, prohlédli si stálou výstavu Noemova Archa v Nové budově Národního Muzea. Čeští žáci z hostitelských rodin denně doprovázeli zahraniční  hosty na všech akcích a spolu se svými rodiči vymysleli  zajímavý program na celý víkend. Někdo si udělal výlet na Karlštejn, jiný do Aquaparku, další zamířil do Jump parku či na sportovní zápas .....

Zahraniční návštěvníky zaujala i exkurze do sklárny Nižbor, kde se seznámili s výrobou českého broušeného skla, úspěch sklidila též  návštěva plzeňské Techmanie. Zde si každý mohl vyzkoušet fungování  fyzikálních zákonů v praxi.

Týden uplynul jako voda a nastal čas loučení. S našimi španělskými kamarády a jejich doprovodem jsme se rozloučili ve čtvrtek 28. září na letišti. Teď zůstáváme všichni v kontaktu, protože na jaře 2018 čeká české žáky týdenní pobyt ve Valencii !

Pozn. ve Fotogalerii najdete několik fotografií ze společných akcí