Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Očima účastníků zájezdu do Anglie

11.10.2015 19:37

Dne 1.října odpoledne jsme zamávali rodičům, bylo nás 30 a v doprovodu p. učitelek Zvolánkové a Kondelíkové jsme vyrazili novým bílým autobusem směr Londýn. Plni očekávání jsme dorazili do francouzského přístavu Dunquerk a v ranních hodinách jsme se nalodili na trajekt.Přivítaly nás sluncem ozářené bílé útesy v Doveru - jako na objednávku, což mnozí z nás zachytili svými fotoaparáty z horní paluby trajektu.A už jsme byli na půdě Anglie a mířili do Londýna! Tam jsme až do večera chodili po městě - muzeum Madame Tussaud's,Westminster Abbey, Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square, jízda double - deckerem a také  londýnským metrem.....Na Leicester Square jsme se občerstvili a poté již nedočkavě vyhlíželi místo, kam měla dorazit auta hostitelských rodin,aby nás po malých skupinkách rozvezla k odpočinku po náročném putování. Druhý den ráno nás čekal opět nabitý program - výlet do Hampton Court Palace s nádhernými královskými paláci, zahradami a bludištěm.Místo je spojeno s životem Jindřicha VIII.,prohlédli jsme si jeho rozsáhlou rezidenci včetně několika kuchyní, nahlédli jsme do královské kaple.

Velkým zážitkem byla návštěva Wimbledonu - muzea, kurtů a jejich zázemí.V sále, kde se pořádají tiskové konference s vítězi turnajů, jsme si jednu ,,tiskovku " vyzkoušeli.Wimbledonský areál je přísně střežen, dojem z jeho návštěvy v nás jistě dlouho zůstane.....A večer jsme vyrazili do centra Londýna,na Leicester Square,prozkoumat večerní ruch ve městě.Na závěr jsme noční osvětlený Londýn projeli autobusem a pak opět hurá na ubytování do rodin.

Počasí nám přálo, takže jsme si vychutnali výlet do Woburn Abbey -zámek, dosud obývaný rodinou vévody z Bedfordu, obklopený rozsáhlou jelení oborou.V zámku je ucelená sbírka 23 obrazů italského malíře Canaletta.Další hezký zážitek nás čekal v Cambridgi - toto univerzitní město jsme doslova ,,propluli" na pramicích po říčce Cam a prohlédli si jednu z mnoha kolejí, St.John's College.

Poslední den ráno jsme se rozloučili se svými anglickými hostiteli. Čekal na nás opět Londýn, který nás vítal svým uplakaným počasím.Ani déšť ale nezkazil zážitek z jízdy na obřím kole London Eye,z plavby vyhlídkovou lodí po řece Temži k Toweru a Tower Bridge. Majestátný Tower dýchá historií - bývalé vězení,zbrojnice, korunovační klenoty, havrani na nádvoří hradu i strážci pokladu v uniformách.....Poté jsme se přesunuli vlakem řízeným počítačem, Dockland Light Railway, do předměstské části Greenwich, abychom vstoupili na místo, kterým prochází nultý poledník. A to už byl závěrečný bod programu, nasedli jsme do autobusu a vydali se k Doveru na zpáteční plavbu trajektem. Zmoženi únavou a plni dojmů jsme po dlouhé cestě šťastně dorazili do Dubče. Tak zase někdy na shledanou, Londýne !

Foto ze zájezdu viz Fotogalerie