Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Obvodní kolo v minifotbale

08.10.2023 21:34
Ve středu a v pátek se uskutečnilo obvodní kolo v minifotbale na umělé trávě v Edenu. Ve středu se konal turnaj pro mladší žáky (6.-7. třída) a v pátek pro starší žáky (8.-9. třída) a žákyně (6.-9. třída). 
 
Ve středu brzy z rány vyrazili vybraní žáci 6 a 7 ročníku na turnaj v minikopané. Ani se nestihli rozkoukat a museli nastoupit k prvnímu zápasu. V něm zazářil Štěpán Hoštický, který dal všech 6 gólů. Po několika zápasové pauze následoval druhý soupeř ze skupiny. Štěpán se trochu stáhnul z útoku což mělo za následek mnoho neproměněných šancí. Přesto z toho bylo pohodové vítězství. To nám zaručilo první místo ve skupině a více času na odpočinek. První vyřazovací souboj nás překvapivě opět svedl proti soupeři ze skupiny. Tentokrát už kluci nic neřešili a soupeře smetli. To se bohužel opakovali obráceně i v dalším zápase, kdy byli smeteni vysoko 12:1 Slávisty z Edenu. To nás poslalo ihned do souboje o 3 místo. Kluci hned zkraje zápasu obdrželi gól. Poté se jim povedlo srovnat, aby vzápětí zase prohrávali. I tentokrát, ale srovnali a dokonce odskočili do několika brankového vedení které už jen navyšovali.  Chlapcům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a budeme se těšit na další ročník.   
 
Pátečního turnaje starších žáků se zúčastnilo 16 základních škol, které byly rozděleny do 4 skupin. První dvě školy postupovaly do vyřazovacích bojů. Do turnaje vstoupili kluci jasnou výhrou 3:1. Druhý zápas jsme sice prohráli, ale poslední zápas ve skupině byl opět v naši režii, kdy jsme vyhráli 4:1, Hošťa navíc nastřelil 3 břevna. Po sečtení všech výsledků jsme skupinu vyhráli. Jak to na turnajích většinou bývá, většinou bývá jeden zápas, který vůbec nevyjde. Bohužel nás tento zápas potkal ve čtvtfinále a tedy vypadnutí z turnaje. Vsledkem bylo konečné 7. místo. Kluci turnaj odmakali, hráli moc pěkný fotbal. Zapotřebí je pochválit Marka Z. , který se do brány v soutěžním zápase postavil poprvé v životě a jeho výkon byl vysoce nadprůměrný. 
 
Do turnaje žákyň se přihlásilo 5 škol. Hrálo se systémem každý s každým. V prvním zápase holky sice vedly, ale musely otáčet a nakonec braly bod za remízu. Druhý zápas jsme prohráli. Tento zápas poznamenala velká kaňka, když za soupeře z nepochopitelných důvodů nastoupila holka z jiné základní školy. Po našich protestech byly výsledky této školy anulovány. Turnaj tak dokončily 4 základní školy. Zbylé 2 zápasy jsme sice prohráli, ale postup neunikl. V semifinále na nás čekal vítěz základní skupiny. V tomto zápase odehrály holky asi nejlepší fotbal v turnaji a prohra určitě nemusí tolik mrzet. Zápas o třetí místo skončil bezbrankovou remízou a o výsledku musely rozhodnout penatly. Kopaly se celkem 3. Anička s Týnou sice neproměnili (i když jen o kousek), ale soupeř také ne. Rozhodla tak třetí série. Stejně jako v předchozích sériích Kája zavřela branku. Navíc si na sebe vzala zodpovědnost a poslední penaltu proměnila. Holky tak skončily celkově 3!
 
Všem moc děkujeme za vzornou reprezentaci školy! 
 
Petr Prause
Petr Špicar
 
Na fotky se můžete podívat zde.