Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Mezinárodní projekt úspěšně pokračuje

06.04.2016 21:38

Žáci 8.třídy a 9.B v těchto dnech dokončují práci na mezinárodním jazykovém projektu s názvem Shakespeare & Cervantes. 

Skupina ,,osmáků" se v hodinách AJ nadšeně pustila do natáčení části Shakespearova dramatu ,,Romeo a Julie". Jejich dílo prezentoval p.ředitel 11.března na Celostátním semináři učitelů AJ, pořádaném The British Council na půdě MŠMT. Zde seznámil přítomné pedagogy s naší prací na projektu, který spoluvytváříme se španělskou školou ve Valencii.

Žáci 9.B nyní dokončují v rámci výuky AJ svá videa a prezentace pro výměnný pobyt, jímž vrcholí E-twinningová spolupráce naší a španělské školy. 5. května přiletí skupina španělských žáků se svými učiteli. Stráví týden v českých rodinách, zúčastní se vyučování v naší škole, prohlédnou si Prahu a uskuteční několik výletů v doprovodu svých českých hostitelů. 23.5. odcestuje skupina žáků a učitelů ze ZŠ Dubeč a absolvuje týden ve Valencii.

Stěžejním cílem programu je komunikace v anglickém jazyce, navíc někteří žáci se již druhým rokem učí ve škole španělštinu,a tak jistě uplatní své znalosti ŠJ a poznají život v zemi, jejíž jazyk studují.

Závěrem chci poděkovat všem, kteří svou pílí a nadšením přispívají ke zdárnému průběhu projektu ! ( Další údaje najdete v sekci O škole - Mezinárodní spolupráce ). A. Kondelíková