Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Kvalita obědů ve školní jídelně

29.04.2019 11:52

Vážení rodiče,

opět se ke mně dostávají informace o stížnostech některých rodičů na kvalitu jídla ve školní jídelně (přímo u mne, nebo u paní vedoucí školní kuchyně si nebyl stěžovat nikdo).

Musím se veřejně školní kuchyně zastat. Na obědy do školní kuchyně chodím denně a v převážné většině případů je jídlo chutné a z mého pohledu bez možných připomínek. Samozřejmě se může stát, že se něco nepovede, ale v žádném případě to není často.

Nutno konstatovat, že školní jídelna má jistá omezující pravidla, která vyplývají z vyhlášek a nařízení MŠMT. Školní jídelna má stanoveno, co může vařit, některé suroviny má zcela zakázané, či je jejich používání výrazně omezeno. Je povinna vařit i z těch surovin, které mnoho dětí apriori jíst odmítá a děti mnohdy jídlo ani neochutnají, zejména se jedná a o ryby, luštěniny apod..

Naše školní jídelna nevaří, až na naprosté výjimky, z polotovarů, nýbrž z čerstvých (maximálně mražených, nejsou-li k dispozici čerstvé) surovin.

Závěrem mohu dát pouze jedno doporučení. Pokud budete mít pochybnosti o kvalitě a chuti stravy ve školní jídelně, oslovte vedoucí školní kuchyně, paní Lahodovou, a přijďte si jídlo ochutnat a teprve poté dělejte závěry. Paní Lahodová i paní Vagenknechtová Vás jistě vyslechnou a proberou Vaše připomínky.

Mgr. Jan Mareš

ředitel ZŠ