Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Duben v 1.B

01.05.2016 14:49

Druhý jarní měsíc byl především ve znamení školy v přírodě. Proběhla v posledním dubnovém týdnu v Kořenově. Zúčastilo se jí z celkového počtu  22  žáků ve třídě 15. Počasí ukázalo zimní tvář, a tak si děti ještě užily stavění sněhuláků, koulování a klouzání na sněhu. Jelikož zázemí v chatě bylo perfektní, dokázali jsme mokré věci rychle usušit. Jídlo bylo skvělé a program nabitý nejen soutěžemi, ale i procházkami do okolí, hrami i návštěvou výrobny dřevěných hraček. Domnívám se, že se děti dokázaly lépe poznat a vrátily se novými zážitky a s uspokojením, že zvládly týdenní odloučení od rodičů. 

V dubnu jsme poprvé navštívili Toulcův dvůr s programem Jako včelky v úle. V rámci programu Ovoce do škol jsme ochutnávali tropické plody: karambolu, kumquat, jablka granny smith a red chief, mochyně, pomelo. Kokosový ořech, avokádo , ananas , rukolu  i polníček využily paní kuchařky při přípravě  příloh jídel.

Ve Slabikáři  se  děti seznámily se všemi písmeny. Teď cvičíme čtení měkkých a tvrdých slabik. V matematice sčítáme s přechodem přes desítku.