Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Divadelní festival

31.05.2016 13:10

V sobotu 21. května proběhl ve Špejcharu v Dubči 10. ročník Dětské divadelní přehlídky. 

Tento festival je určen pro divadelní soubory a kroužky druhých stupňů základní škol a pořádá ho naše základní škola. 

V letošním roce byly na přehlídku přihlášeny tři soubory. Divadlo k Smíchu - soubor naší základní školy, Divadlo Náhoda - soubor základní školy v Klánovicích a KUK-a-tko - soubor základní umělecké školy Štítného z Prahy 3. Ten bohužel z důvodu onemocnění značné části souboru nakonec nemohl vystoupit. 

Přehlídku uvedla divadelní a filmová herečka Jana Šulcová, kterou na úvod celého odpoledne vyzpovídal pan ředitel. Pak již začala jednotlivá představení. Nejprve vystoupilo Divadlo k Smíchu, které předvedlo hru pánů Svěráka, Smoljaka a Cimrmana České nebe. Vystoupení bylo velmi zdařilé a diváci se po celou dobu dobře bavili.

Po krátké přestávce nutné k přestavění jeviště vystoupilo Divadlo Náhoda s  vlastní hrou Kde se vzaly Klánovice. Na vystoupení klánovického souboru bylo znát, že hru hrají na veřejnosti již poněkolikáté. I toto vystoupení bylo velmi vtipné a zdařilé.

Oba soubory byly po zásluze odměněny potleskem spokojených diváků.

Doufáme, že se nám podobný festival podaří v Dubči uspořádat i v příštím školním roce.

Ti, kterým se z časových důvodů nepodařilo zhlédnout vystoupení našeho divadla, mají ještě jednu možnost. Divadlo k Smíchu bude své představení ve Špejcharu opakovat ve čtvrtek 16. června od 17:00.

Vybrané fotky z Divadelní přehlídky najdete ve fotogalerii.