Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

8.A v Senátu PČR

19.06.2016 22:18

V pátek 17.6. jsme navštívili sídlo Senátu PČR a Veletržní palác. Vzhledem k nepříznivému počasí jsme museli ráno zvolit náhradní plán. Výpravu jsme započali ve funkcionalistickém Veletržním paláci, kde jsme „jukli“ na Slovanskou epopej a vyšli si pár pater narohu, abychom se podívali i na českou modernu, francouzské umění, Františka Kupku a šokovali se i tím, co vše se nám může líbit.:) Potom jsme vyrazili směrem na Malostranské náměstí, kde jsme byli vypuštěni do „Mekáče“, kde jsme si dali všichni nezdravý oběd. Okolo 13. hodiny jsme se doplazili k Valdštejnské zahradě, ale zjistili, že pro velmi deštivé počasí je uzavřena, neboť je podmáčena. Nevadilo nám to, jelikož naše prohlídka mohla začít dříve. Museli jsme opět projít bezpečnostním rámem jako v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR a odevzdat ochrance veškeré pískající věci. Pásky jsme si poté nandali a vyrazili do prostor Valdštejnského paláce. 

V první části prohlídky Valdštejnského paláce nám paní průvodkyně vyprávěla o historii rodu Valdštejnů a o výrazné osobnosti Albrechta z Valdštejna. Prošli jsme významnými místnostmi tohoto paláce a dozvěděli se o jeho minulosti. Nejzajímavější byla asi Audienční síň a Valdštejnova pracovna, velmi nás zaujala i jeho pokladnice!
Druhá část exkurze bylo zaměřena na Senát  České republiky. Navštívili jsme jednací místnost a připomněli si základní informace o jeho struktuře. Během poznávání místností nás přišel pozdravit i asistent paní senátorky Cabrnochové, který nám prohlídku domluvil.
Budoucnost ukáže, zda některý z nás usedne do lavice se svým jménem v prostorách bývalé konírny Valdštejnského paláce.  

Fotky najdete ve fotogalerii.  Žáci 8.A a P.T.